Ректора Луганського університету засудили заочно в Україні до 10 років в'язниці

Вікторія Андрєєва — 5 грудня 2023, 12:27

Ректора окупаційного "Луганського університету ім. Даля" засудили до 10 років за ґратами.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Публічне обвинувачення висунула Івано-Франківська обласна прокуратура.

У суді прокурор довів, що ректор так званого "Луганського університету ім. Володимира Даля" брав активну участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму.

Ректор Луганського університету, якого засудили до 10 років. Фото: ОГП

За даними слідства, у липні 2022 року "посадовець" організував у приміщенні університету засідання так званого "другого складу громадської палати лнр". На цьому зібранні прийняли рішення про створення штабу, який займався проведенням "референдуму".

Ректор Луганського університету надав приміщення навчального закладу для голосування і розміщення так званої виборчої комісії.

"В день "волевиявлення" засуджений голосував на "камеру". В пропагандистському відео незаконний референдум – довгоочікувана подія для громадськості Луганська та студентів університету", – додали в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, що за 2022 рік СБУ викрила понад 30 освітян-колаборантів, які зросійщували учнів в окупації.

Водночас освітян, які продовжують навчати дітей, перебуваючи в окупації, не вважатимуть колаборантами за сам факт викладання, уточнили в Мін'юсті.

Читайте також: На окупованій Луганщині вчителі-колаборанти перевірятимуть соцмережі дітей на наявність "екстремізму" – ОДА

Реклама:

Головне сьогодні