З кінця січня у деяких школах Київщини чергуватимуть офіцери безпеки – поліція

Ірина Бура — 18 січня, 15:03

Поліцейські Київщини розпочали навчання на офіцерів служби освітньої безпеки. Вже наприкінці січня вони працюватимуть у дев'ятьох школах області.

Як повідомляють у поліції Київщини, офіцери служби освітньої безпеки з'являться у навчальних закладах, які працюють в очному та змішаному режимах.

Поки триває новий набір офіцерів служби освітньої безпеки, їхні обов’язки виконуватимуть чинні поліцейські.

Навчання офіцерів служби освітньої безпеки триватиме тиждень. Майбутні спеціалісти набуватимуть навичок з основних принципів надання першої медичної допомоги, а також освоюватимуть діяльність закладів освіти, порядок їхнього функціонування, вивчатимуть основи вибухотехніки, щоб посилити спроможність захисту дітей під час навчального процесу.

Фото: DmyTo/Depositphotos

"Метою проєкту є організація безпечного освітнього середовища в умовах військового стану. У повноваження офіцера СОБ входитиме пропускний режим у школі, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників, профілактичні бесіди", – пояснюють у поліції Київської області.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, раніше передбачалося, що проєкт "Офіцери шкільної безпеки" спочатку запроваджуватиметься у закладах освіти, наближених до лінії фронту.

Про проєкт, у рамках якого поліцейські мають стежити за порядком у школах, стало відомо на початку грудня.

Читайте також: Ногами по голові: на Київщині 12-річну дівчинку побили її однолітки

Реклама:

Головне сьогодні