Переносив на руках: лікар "Охматдиту" розповів про евакуацію дітей із постраждалого відділення

Анна Коваленко — 9 липня, 14:08
Переносив на руках: лікар Охматдиту розповів про евакуацію дітей із постраждалого відділення
Віталій Іць працює лікарем-токсикологом у відділенні "Охматдиту", яке постраждало найбільше
Олександр Гусєв/Facebook

Після ракетного удару по "Охматдиту" медичні працівники та небайдужі кияни допомагали розбирати завали та евакуйовувати маленьких пацієнтів.

Одним із них був дитячий лікар-токсиколог Віталій Іць. Фото, на якому він несе дитину на руках, розлетілося мережею.

"Сьогодні в одній з груп побачила опитування: "Особистим знайомством із якою людиною ви пишаєтесь. Це було вранці, до масового обстрілу Києва. Сиділа, думала, згадувала...

Так от, я маю відповідь – на фото людина, яку маю честь знати особисто. Лікар-токсиколог "Охматдиту" Віталій Іць. Дякую Долі, що зводить із справжніми людьми і професіоналами!" написала у Facebook знайома лікаря Ірена Городецька.

У коментарі для "УП. Життя" лікар розповів, що коли стався "приліт", він був не в "Охматдиті", а в клініці "Добробут", де він також працює.

ВІДЕО ДНЯ

"Після отримання повідомлення про влучання і потребу в допомозі клініка мобілізувала всі ресурси для того, щоб допомогти з евакуацією найважчих пацієнтів у стаціонар "Добробуту", – розповів чоловік.

Він і сам одразу долучився до допомогти постраждалим після ракетної атаки.

Знімком, на якому Віталій на руках несе пацієнта відділення токсикології "Охматдиту", поділився фотограф Олександр Гусєв.

Лікар-токсиколог нам пояснив: на світлині – хворий, якого він добре знав особисто.

"Це – звичайна дитина, яка перебувала на лікуванні в найбільш постраждалому корпусі, у відділенні токсикології. Пощастило, що вона не була в місці попадання.

[У цьому вчинку] не було нічого геройського. Я просто переносив його у більш безпечне місце", – додав Віталій.

Чоловік продовжував допомагати маленьким пацієнтам на місці аж до пізнього вечора.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу найбільшої дитячої лікарні в Україні найбільше постраждав корпус, в якому знаходиться відділення токсикології, в якому перебували важкохворі діти на діалізі.

9 липня очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про евакуацію 94 пацієнтів "Охматдиту" в інші заклади охорони здоров’я.

Станом на 9 липня ще 68 пацієнтів залишилися на лікування у вцілілих будівлях спеціалізованої лікарні.

Реклама:

Головне сьогодні