З окупованої Херсонщини вивезли ще шістьох українських дітей

Анна Коваленко — 14 травня, 11:06
З окупованої Херсонщини вивезли ще шістьох українських дітей
На окупованій РФ території дітей могли забрати на "оздоровлення" і більше не повернути їхнім батькам.
Jose Luis Pelaez Inc/Getty Images

На підконтрольну територію України вдалося повернути шістьох дітей з окупованої Херсонщини. Наразі вони всі в безпеці, із ними працюють медики та психологи.

Про це повідомив очільник Херсонської військової адміністрації Олександр Прокудін.

Батьки дівчинки та п’ятьох хлопчиків віком від 5-ти до 12-років наважилися на виїзд із окупованих територій для того, аби діти уникнули так званого "оздоровлення" у російських таборах. Існував ризик того, що дітей після цього могли не повернути до своїх родин. Такі випадки були і раніше, зазначив голова ОВА.

Повернути дітей на підконтрольну Україні територію допомогла організація "Save Ukraine", яка виконала місію із порятунку. Як стверджує Олександр Прокудін, переміщення дітей супроводжувалося затримками на блокпостах і залякуванням з боку російських військових.

"Вдячний всім, хто продовжує працювати задля звільнення кожної української дитини з російської окупації", – написав керівник Херсонської ОВА.

Він додає, що від січня 2024 року до України вдалося повернути 84 дитини із тимчасово окупованої частини Херсонської області.

Раніше з тимчасово окупованих РФ територій повернули ще десятьох дітей, яких змушували відвідувати російську школу, співати гімн Росії, а також писати листи військовим.

Реклама:

Головне сьогодні