Попри заборону КМДА через спалах кору, в цирку "Кобзов" тривають вистави

— 11 січня 2018, 15:04

У цирку "Кобзов" на Подолі у Києві можна відвідати вистави о 15:00 та 17:00 10, 11 січня та на вихідні.

Фото facebook.com/circus.kobzov

Цю інформацію "Українській правді. Життя" повідомили у кол-центрі розважального закладу.

"Висатви відбуваються за звичним графіком. Їх не скасовували", – повідомила оператор.

Президент Всеукраїнської громадської організації "Циркова спілка Кобзова" Микола Кобзов наполягає, що інформація про кір у закладі виходить від бота у соцмережі Facebook, а на кір наприкінці 2017 року хворіли безвідносно до вистави.

Кобзов звинувачує ЗМІ у цілеспрямованому знищенні цирку: "У нас масові заходи, о нас ходять тисячі людей, якби таке було (зараження кором, ред.), то вже б тисячі людей захворіли. Врешті-решт, у нас діти у цирку живуть, ми приводимо на вистави своїх знайомих. Це пряме знищення цирку "Кобзов".

На запитання про те, хто б міг бути причетним нібито до дискредитації цирку, Кобзов відповів, що не впевнений, але припускає що це може бути організація UAnimals, яка активно лобіювала заборону диких тварин у цирках.

"Це все повна дурниця – ніякого кору не було, немає і не буде. Ходіть в цирк і нікому не вірте", – підсумував Кобзов.

Нагадаємо, батьки дітей, які побували на виставі цирку "Кобзов" 23-24 грудня, розповіли у Facebook, що ті потрапили до Київської дитячої міської клінічної інфекційної лікарні із діагнозом кір.

Станом на 9 січня 2018 року у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні перебувають 14 дітей, хворих на кір.

12 із них поступили до стаціонару з початку цього року, повідомляє прес-служба КМДА.

"Неважко зрозуміти, що таке зростання захворюваності пов’язане з тим, що під час канікул діти відвідували різноманітні святкові масові заходи, де окрім гарного настрою ділилися один із одним і бацилами. На жаль, тут лікарі безсилі, це – зона відповідальності батьків, які мають пильнувати за станом здоров’я свого малюка та вчасно відповідно реагувати, щоб убезпечити його та інших дітей", – пояснила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

[L]10 січня Київська міська державна адміністрація на 1 місяць заборонила роботу цирку "Кобзов" через спалах кору.

"У цьому закладі є один хворий. Він захворів іще в грудні. У зв'язку з тим, що співробітники цього закладу несистематично проходять медогляди, було ухвалено рішення про припинення роботи цього закладу на території Києва", – сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Раніше також ішлося, що адміністрація цирку "Кобзов" заперечує причетність до спалаху кору в дітей, що були на виставі.

11 січня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що епідемії кору немає.

ЩО РОБИТИ, АБИ ВБЕРЕГТИСЯ ВІД КОРУ, ЧИТАЙТЕ ЗА ЛІНКОМ.

Наталія Вуйтік, УП

Реклама:

Головне сьогодні