Що почитати дорослим на зимові вихідні? 10 книг

Дарія Поперечна — 1 січня 2022, 10:00

Зимові вихідні – пора, коли хочеться пити гарячий чай, їсти смачні пряники і з захопленням вдихати аромат нової книги!

Вам у допомогу нестандартна добірка зимових видань.

Різноманітні світи, реальні історії, пристрасні герої та наукові відкриття, які змінюють життя – тут є все, навіть для найвибагливішого читача.

Почніть новий рік з перезавантаження.

"Поцілунок у Нью-Йорку"

Кетрін Райдер

Прекрасна історія про один божевільний день, проведений двома незнайомцями разом.

Наближаються зимові свята. Через хуртовину скасовують рейс, яким Шарлотта мала повернутися додому. У величезному аеропорту серед сотень людей вона зустрічає його… Ентоні…

У книзі є всі характерні риси гарного різдвяного читання – неповторна святкова атмосфера, романтичні стосунки, віра у дива та величезне бажання бути щасливими.

А тепер тільки уявіть: разом із юними закоханими ви блукаєте куточками густонаселеного міста, позаду стоять прикрашені торгові центри, падає сніг, вулицями гуляють Санти, люди поспішають додому, роблячи останні закупи.

Колядки, аромат гвоздики та пряників, невибагливий сюжет та легкий гумор. Що ще потрібно спокійними зимовими вечорами?

"Обмін на Різдво"

Меггі Нокс

"Обмін на Різдво" – затишна романтична комедія із порцією різдвяного настрою, подвійною кількість веселощів та вишуканими подарунками долі.

Ведуча кулінарного реаліті-шоу Чарлі Ґудвін отримує травму на знімальному майданчику в Лос-Анджелесі. За мить вона втрачає набагато більше, ніж свідомість; вона втрачає здатність відчувати смак і нюх, що є вирішальним для її успіху.

До Різдва залишається менше двох тижнів, і зневірена Чарлі просить Касс (сестру-близнючку) зробити те, чого вони не робили з дитинства: помінятися місцями.

Тимчасова витівка виявляється складнішою, ніж вони уявляли, та й справи заплутаються ще більше, коли на сцені з’являються двоє красивих чоловіків...

Чи призведе ця сестринська махінація до катастрофи, чи, навпаки, у ній є всі необхідні інгредієнти, аби повернути їх життя на правильний шлях?

"Що ви несете? Дмитро Дубілет розповідає найцікавіші історії про прапори усіх країн світу"

Дмитро Дубілет

А чи знаєте ви, що далеко не кожен прапор є прямокутним? Чому стяги скандинавських країн такі схожі? Яких тварин можна зустріти на знаменах, і що символізує велике червоне коло в центрі японського прапора?

"Що ви несете?" – це досить сучасна, проте традиційна за формою, солідна доза знань про сучасний світ. Яка перенесе читача у навколосвітню подорож і відповість на більшість хвилюючих питань щодо історії прапорів усіх континентів.

Прапор – це як унікальний експонат, який багато що говорить про самобутність держави та її минуле. Кожен колір, форма мають свої значення і по-різному тлумачаться у тій чи іншій країні. Проте, чомусь, до Дмитра Дубілета мало хто брався описувати знамена в такій формі.

Автор допоможе розібратися, що стоїть за прапорами і що ми несемо, навчить трішки краще розуміти цей світ. А барвисті ілюстрації і цікаві факти з легкою ноткою гумору – це як приємний бонус до видання!

"Клара і Сонце"

Кадзуо Ісігуро

Одна з найочікуваніших книг 2021 року. Перший роман Казуо Ісігуро, після отримання Нобелівської премії 2017 року. Саме у ньому автор описав людські емоції нелюдськими очима, так би мовити подав світ очима неординарного оповідача.

Британський письменник японського походження порушує актуальну сьогодні тему штучного інтелекту. Його головна героїня – робот Клара, яка спостерігає за нашим світом із вітрини…

Вітрини магазину, де разом із іншими штучними друзями сподівається, що оберуть саме її. Друг нового покоління має виняткові когнітивні здібності, пам'ять і, що найважливіше, співчуття.

Ось яка вона – реальність, що знаходиться всього лише за крок від нашої… а може, навіть менше.

У "Кларі та Сонці" є точно все, що більшість шукає у книгах. Красива історія, яка надовго закарбовується в пам’яті. Герої, яких не можливо недооцінювати. Аура таємничості, яка не дає відірватися від читання, і щирість, яку так потребують сьогодні люди.

"Матера вам не наймичка, або Чому діти це — прекрасно..."

Катя Бльостка

"Хтось скаже, що це забобони, а я скажу: це життєво необхідні знання. Хтось скаже, що це брєд, а я скажу, що це вікова мудрість. Хтось скаже: "Де наукові докази?" — а я скажу: "В сраці""... (уривок із книги Каті Бльостки "Матера вам не наймичка…")

Перед вами легке неординарне чтиво про материнство, раціональний фемінізм і прийняття себе.

Каті Бльостці є що розказати своїм читачам, адже вона мама чотирьох синів, живе за кордоном і веде один із найбільш веселих блогів. За її словами, вислів "матера вам не наймичка" пішов ще від її бабусі. Яка, як стверджує блогерка: "…важко працювала все своє життя, і періодично нам нагадувала, що "в баби здають нєрви"".

У книзі авторка розвіює всі можливі стереотипи материнства і подає все без "рожевих окулярів". Десь саркастично, десь із легкими матюками, десь іронічно, але максимально чесно і відверто.

Видання ідеально підійде для зимових канікул, адже наповнене веселим настроєм і дотепними історіями.

"Зимівля"

Кетрін Мей

Зимівля – це проведення часу в прохолоді. Це важкий період життя, коли почуваєшся кинутим, заблокованим на шляху розвитку та відстороненим.

Це може бути результат хвороби або якоїсь важкої втрати, смерть коханої людини, закінчення стосунків, звільнення з роботи або навіть народження дитини. Іноді зимівля настає поступово, іноді надто швидко. Однак це щоразу неминуче.

Кетрін Мей запрошує читачів у фантастичну подорож "по зимах життя".

Авторка посилається на свій важкий досвід, спостереження за світом природи і приклади з літератури.

Вона черпає натхнення з багатьох джерел, таких як ритуали, пов'язані з грудневим сонцестоянням, зимовим сном про купання, плаванням у крижаній воді або життєвим циклом бджіл.

Книга допоможе зрозуміти, що життя не лінійне, а циклічне. Як найкращий друг, роман навчить спокійно та мудро реагувати на труднощі, цінувати реальність та по-справжньому дбати про себе.

"Червона таблетка-2. Уся правда про успіх"

Андрій Курпатов

Я не знаю чого хочу. Я не знаю у чому моє призначення. Як мені досягти успіху? А можна, щоб у мене все було, а мені за це нічого не було? Це схематичний перелік питань, які часто зустрічалися Андрію Курпатову і на які він вирішив дати максимально вичерпні відповіді у своїй новій книзі.

У цьому виданні кожен читач знайде для себе цікаві експерименти (наприклад, Стенлі Мілгрема), сильні думки (люди, які нібито не знають чого хочуть – насправді нічого не хочуть, просто їм соромно це визнати), роздуми про "успішний успіх" (наскільки він відносний і мінливий), цінні поради та дієві вправи.

"Червона таблетка-2. Уся правда про успіх" спрямована на практичне використання отриманих знань.

Курпатов пропонує кілька завдань і пояснює, як працювати з їхніми результатами. По суті – "бери і роби" або "бери – не роби – страждай".

А що оберете саме ви?

"Століття пандемій. Історія глобальних інфекцій від іспанського грипу до COVID-19"

Марк Хоніґсбом

Цікавитесь екзотикою? Тоді ця яскрава історія спалахів хвороб вам точно сподобається!

Ще з часів пандемії іспанського грипу 1918 року вчені мріють запобігти трагічним спалахам інфекційних захворювань. Проте, незважаючи на поважний вік медичного прогресу, вірусні та бактеріальні катастрофи продовжують охоплювати людство, провокуючи паніку та домінуючи у щоденних новинах.

Від легеневої чуми в Лос-Анджелесі та "папугової лихоманки" в Аргентині до недавніх епідемій СНІДу, атипової пневмонії та лихоманки Ебола останні 100 років були відзначені низкою непередбачених спалахів та панік.

Подібно до акул-людожерів, хижі патогени завжди присутні в природі, чекаючи удару; коли одне здається переможеним, на його місці з'являються інші.

Марк Хоніґсбом постає гідним істориком та провідником драматичних нагадувань про людську схильність до помилок. Він прекрасно справляється з охопленням столітніх пандемій та страхів, які вони незмінно породжували.

"Життєвий план. Чому ми старіємо і чому не повинні цього робити"

Девід Ендрю Сінклер, Метью Лаплент

Те, що старіння неминуче, – це, здавалося б, беззаперечна правда. Але що, якби люди могли обирати тривалість життя?

У своїй новаторській книзі доктор Девід Сінклер, провідний світовий авторитет у галузі генетики та довголіття, розкриває нову сміливу теорію, яка пояснює, чому ми старіємо. Він стверджує, що "старіння – це хвороба, і ця хвороба піддається лікуванню".

Сінклер представляє неймовірні дослідження (багато з яких було зроблено у його власній лабораторії у Гарварді), які демонструють читачам, як можна уповільнити і навіть повернути назад процес старіння. Проте не лише наукові відкриття минулого та теперішнього наближають людство до розкриття секрету довголіття. Автор дає слушні поради й на майбутнє.

"Життєвий план" – це своєрідна карта, що показує простий шлях відновлення контролю за своїм здоров'ям. Обережно, після прочитання можна назавжди змінити уявлення про фізіологічний процес старіння.

"Дім Ґуччі"

Сара Гей Форден

Цікавитесь модою? Шукаєте екстраординарну книгу на цю тему? Тоді ви точно на правильному шляху! Адже до видання Сари Форден, мода ще ніколи не була такою драматичною, ба навіть непередбачуваною.

"Дім Ґуччі" – це історія блиску, гламуру та інтриг, історія піднесення, швидкого занепаду та подальшого відродження модної династії. Це гучні імена та не менш відомі модні столиці.

Авторка дає змогу читачам зазирнути за лаштунки славнозвісного сімейства, показуючи таємні пристрасті, владу і їх слабкості.

Оповідь починається із вбивства Мауріціо, представника так званого "третього покоління". І саме таємниця смерті колишнього генерального директора стала для міланських карабінерів відправною точкою, щоб повернутися в минуле та вивчити історію його родини.

У цьому сюжеті є все, аби із захопленням провести зимовий вечір – мода, великі гроші, страшна трагедія та не менш цікава розв’язка.

Добірка підготовлена за сприяння книжкової платформи Yakaboo.

Вас також може зацікавити:

Книжкові підсумки-2021: віражі за пів кроку до прірви

5 книжок на зимові вихідні, з якими можна розслабитись. Добірка

Для дітей та дорослих: ТОП-25 книг, які будуть чудовим подарунком

Книга року BBC-2021: оголосили переможців премії

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні