У правильному напрямку: ВООЗ підтримує реформу української медицини

— 30 вересня 2019, 17:35

Україна проводить дуже швидкі реформи та стрімко йдете у правильному напрямку.

Про це заявив Ярно Хабіхт, представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні під час зустрічі з міжнародними донорами в Національній службі здоров'я України щодо результатів реформи.

У моїй країні [Естонії, УП], аби реформувати деякі лікарні, мало пройти 10 років. Роками досягали довіри громадян до працівників первинної ланки. Наші бабусі та дідусі звикли з кожною проблемою одразу звертатися до спеціалізованої лікарні.

А наші діти сьогодні впевнені у якості медичної допомоги на первинній ланці. В тому, що медсестра на первинному рівні може надати медичну допомогу іноді краще, ніж лікар.

Але все потребує часу. Сьогодні ми обговорили, які кроки потрібно зробити наступними, аби трансформація продовжилась на інших рівнях медичної допомоги. Ми будемо підтримувати Україну на цьому шляху". – додав він.

Ярно Хабіхт, представник ВООЗ в Україні

За словами Олега Петренка, голови Національної служби здоров'я України, 76% пацієнтів, які обрали свого лікаря, задоволені своїм вибором.

– Ми бачимо, що рухаємось у вірному та довгоочікуваному всіма учасниками процесу напрямку. Тому зараз потрібно продовжувати трансформацію і поширювати цивілізовані правила на інші рівні допомоги, як це передбачено законом, не змінюючи курсу та не зупиняючись, – додав Петренко.

Нагадаємо, що на зустрічі з міжнародними представниками УП. Життя поспілкувалося з міністеркою МОЗ Зоряною Скалецькою щодо конфлікту керівництва міністерства та держслужбовців.

Вона заявила, що працівники, які виступили проти дій нового керівництва МОЗ і, за їхніми словами, намагалися зустрітися з міністеркою, не домовлялись з нею про зустріч.

Вас також може зацікавити:

"Знову починається ручне управління": як нове керівництво МОЗ хоче звільнити керівників директоратів. Аудіозапис

Медична реформа: три життєво важливі кроки для нового парламенту

Медреформа 2020: чого чекати усім лікарям, лікарням і пацієнтам. Відповідає Павло Ковтонюк

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні