У МОЗ розповіли, коли очікують зростання захворюваності на грип та COVID-19

Анастасія Поя — 14 вересня 2023, 16:35

Коронавірусна інфекція COVID-19 в Україні перейшла до категорії сезонних захворювань нарівні з грипом та іншими сезонними респіраторними інфекціями.

Зростання захворюваності на грип та COVID-19 може припасти на жовтень, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пишуть в Центрі громадського здоров’я.

Протягом останнього року зареєстрували близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% з яких – грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, зокрема COVID-19.

"Зростання ми очікуємо, починаючи із 40-го тижня цього року, тобто це по суті з початку жовтня", – заявив заступник міністра охорони здоров’я України.

Читайте також: ВООЗ змінила рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19

Фото: Subbotina/Depositphotos

За його словами, захворювання на коронавірус продовжують реєструвати – протягом тижня у вересні зареєстрували 1 200 випадків.

З них близько 200 пацієнтів – люди, старші за 50 років, яких госпіталізували. Ще сім людей внаслідок інфікування загинули.

Найбільше хворих фіксують на Дніпропетровщині, Одещині та Києві.

Нагадаємо, найкращий спосіб захиститися від COVID-19 – це вакцинуватися. Для дітей 5-11 років в Україні існує спеціальна вакцина.

Раніше ми розповідали, що страшніше: наслідки після COVID-19 чи побічні ефекти від вакцини.

Читайте також: Як розробляли вакцини проти COVID-19: безпека та ефективність

Реклама:

Головне сьогодні