Як учні мають здобувати середню освіту дистанційно – МОН радиться з громадськістю

Дарія Поперечна — 22 червня 2020, 17:33

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти.

В положенні викладені пункти щодо організації навчання та здобуття загальної середньої освіти за дистанційною формою, а також використання технологій дистанційного навчання.

Зазначається, що здобувати середню освіти дистанційно можуть школярі двох категорій:

  • учні, які не можуть відвідувати навчальні заняття в закладах освіти з поважних причин;
  • учні, які потребують реалізації індивідуальної освітньої траєкторії відповідно до їх здібностей, інтересів, потреб, мотивації, можливостей та досвіду.

У разі потреби дистанційне навчання може організовуватися за індивідуальним навчальним планом.

Фото IgorVetushko/Depositphotos

Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання може передбачати навчальні заняття, вебінари, онлайн форуми та конференції, самостійну роботу, дослідницьку, пошукову, проектну діяльність, навчальні ігри, консультації та інші форми організації освітнього процесу, визначені освітньою програмою закладу освіти.

Передбачається, що педагоги самостійно визначають режим проведення навчальних занять.

Не менше 50% навчального часу, передбаченого освітньою програмою закладу освіти, забезпечується в синхронному режимі, коли учні працюють всі одночасно.

У положенні МОН передбачено також особливості дистанційного навчання під час карантину, а також умови для реалізації змішаного навчання.

Рішення про використання технологій дистанційного навчання в освітньому процесі прийматиметься педагогічною радою школи.

Під час дії карантинних обмежень освітній процес у закладі освіти за рішенням педагогічної ради може організовуватися у спосіб, за якого окремі теми з навчального предмету частиною учнів класу вивчаються очно, іншою частиною учнів класу – дистанційно.

При цьому для учнів визначається черговість очного та дистанційного навчання з метою забезпечення рівних умов для здобуття освіти.

Громадське обговорення проєкту триватиме до 21 липня.

Вас також може зацікавити:

Зеленського закликають скасувати дистанційну освіту та відкрити школи – петиція

Дистанційне навчання школярів під час карантину: все, що потрібно знати

Дитсадок дистанційно: що робити батькам, якщо вихователі зникли з радарів

Дистанційна освіта в Україні: зараз та її перспективи на майбутнє

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні