В київській школі, яка працює офлайн, не змогли надати доказів вакцинації 80% вчителів

Яна Осадча — 5 жовтня 2021, 16:18

Столична школа № 13 продовжує навчатися у звичному режимі, попри відсутність підтверджень про вакцинацію педколективу.

Це виявила група контролю за дотриманням протиепідемічних заходів Київської міської державної адміністрації

Хоча попередньо працівники закладу заявляли, що 80% колективу мають щеплення, тому учні продовжують навчання офлайн.

"Наразі Київ – лідер із вакцинації працівників освітньої галузі. Проте група контролю за дотриманням протиепідемічних заходів виявила, що в одній зі столичних шкіл заявлений рівень вакцинації працівників закладу освіти не відповідав реальному", – повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Фото: Spaces/Depositphotos

Якщо до 5 жовтня директор не надасть підтверджень того, що 80% вчителів – вакциновані, дітей переведуть на дистанційне навчання.

"За партами залишаться тільки учні 1-4 класів відповідно до рішення центральної влади", – зауважив Валентин Мондриївський.

Він додав, що наразі найголовніше завдання директорів усіх столичних шкіл та дитячих садочків – убезпечити свої колективи від захворювання на COVID-19.

У разі ж невиконання цих вимог, заклади освіти будуть змушені працювати із певними обмеженнями. А за подання недостовірної інформації директори нестимуть особисту відповідальність.

Нагадаємо, згдіно з постановою Кабінету міністрів України, в разі "жовтого" рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати заклади освіти, в яких працює не менше 80% вакцинованих працівників, а в разі встановлення "червоного" рівня – 100%.

Як заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, Міністерство охорони здоров’я буде перевіряти на достовірність документи про щеплення чи протипокази до вакцинації, які надають працівники шкіл.

Вас також може зацікавити:

Директор київської школи судиться з Кабміном через примусову вакцинацію вчителів

Як освітян вакцинують проти COVID-19 та розпочинають навчальний рік у різних країнах

Невакцинована людина може заразитися COVID-19 повторно вже за 3 місяці. Дослідження

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні