Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів
Що робити, якщо хочеться з’їсти солодкого без шкоди для фігури та здоров’я?
Можна приготувати шоколадний мус із авокадо, веганський лава-кейк та інші корисні смаколики.
Ось добірка корисних рецептів низькокалорійних десертів від Taste.
Шоколадний мус із авокадо
Фото: Depositphotos/Автор alexzrv0521 |
Інгредієнти:
- 2 великих стиглих авокадо;
- ¼ склянки какао-порошку;
- 2 чайні ложки ванільного екстракту;
- 3 столові ложки кленового сиропу;
- ⅓ склянки кокосових вершків;
- 150 г розтопленого чорного шоколаду (70%);
- тертий веганський чорний шоколад для подачі.
Як приготувати
Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточку.
Вийміть м’якоть і покладіть її у велику миску в кухонний комбайн.
Додайте какао-порошок, ваніль, кленовий сироп і кокосові вершки.
Збивайте 10 секунд. Зішкребіть мус зі стінок миски та збивайте ще 10 секунд.
Додайте охолоджений розтоплений шоколад.
Збивайте протягом 10-15 секунд до кремоподібного стану.
Розкладіть в порційні келихи або посуд. Подавайте з тертим шоколадом і свіжими фруктами.
Що приготувати з груш: 10 осінніх рецептів
Запечені груші з заварним кремом і кленовим сиропом
Фото: Depositphotos/Автор boomeart |
Інгредієнти:
- 4 груші, розрізані навпіл уздовж;
- 2 столові ложки кленового сиропу;
- 2 столові ложки води;
- 375 мл (1,5 склянки) молока;
- 1 стручок ванілі, розрізаний вздовж (можна замінити екстрактом ванілі);
- 4 яєчних жовтка;
- 55 г (¼ склянки) цукрової пудри.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 200°C. Помістіть груші у форму.
Змішайте кленовий сироп і воду у склянці та залийте груші. Випікайте в духовці 30 хвилин до готовності, перевернувши один раз.
Тим часом налийте молоко в каструлю.
Використовуйте невеликий гострий ніж, щоб зрізати насіння зі стручка ванілі в молоко.
Доведіть молоко з ваніллю до кипіння на середньому вогні.
Процідіть через дрібне сито в термостійку чашку. Викиньте насіння ванілі.
Яєчні жовтки і цукор збийте у мисці в густу білу масу.
Поступово доливайте молоко в яєчну суміш. Перелийте у каструлю і готуйте на середньому чи маленькому вогні.
Готуйте, помішуючи дерев’яною ложкою, протягом 5 хвилин, поки заварний крем не загусне.
Процідіть суміш через дрібне сито.
Викладіть груші на тарілки і полийте невеликою кількістю заварного крему.
Подавайте з заварним кремом, що залишився.
Веганський шоколадний фондан (лава-кейк)
Фото: Depositphotos/Автор NewAfrica |
Цей десерт ще називають lava cake через рідкий шоколад, який витікає з тістечка.
Спробуйте приготувати його веганську версію без молока і з бататом.
Інгредієнти:
- 80 грамів (½ склянки) борошна зі спельти;
- 2,5 столових ложки какао-порошку;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- ¼ чайної ложки харчової соди;
- 30 г (¼ склянки) мигдального борошна;
- 150 г м’якоті вареного батату;
- 60 г (⅓ склянки) кокосового цукру (можна замінити тростинним або коричневим);
- 2 столові ложки олії макадамії;
- 2 чайні ложки ванільного екстракту;
- 125 мл (½ склянки) несолодкого мигдального молока;
- 75 г веганського темного шоколаду, розрізаного на 12 шматочків;
- веганське ванільне морозиво або кокосовий йогурт для подачі.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 190°C/170°C. Змастіть шість формочок олією і застеліть папером для випічки.
Просійте в миску борошно, какао, розпушувач і соду. Додайте мигдальне борошно і перемішайте.
Збийте охолоджене пюре з батату, цукор, олію та ваніль у великій мисці до отримання густої та однорідної маси.
Поступово додавайте борошняну суміш і мигдальне молоко та перемішайте.
Розкладіть тісто по формах. Покладіть по 2 шматочки шоколаду в центр кожної форми.
Випікайте 10 хвилин, поки тістечка не стануть твердими на дотик (але не пересмажуйте).
Вийміть тістечка з духовки на 1-2 хвилини, щоб вони охолонули.
Переверніть тістечка і покладіть на порційні тарілки. Подавайте з кокосовим йогуртом або веганським морозивом.
Кокосовий чіа-пудинг
Фото: Depositphotos/Автор zi3000 |
Інгредієнти:
- 400 г нежирних кокосових вершків;
- 80 мл (⅓ склянки) меду;
- ⅓ склянки насіння чіа;
- чорниця або інші ягоди;
- кокос або кокосові чипси для подачі.
Як приготувати
Помістити кокосовий крем, мед і насіння чіа у миску.
Добре перемішайте.
Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 4 години або на ніч для загустіння.
Викладіть суміш у склянки й посипте ягодами.
Зверху можна прикрасити пудинг шматочками кокоса.
Яблучний пиріг без цукру
Фото: Depositphotos/Автор studioM |
Інгредієнти:
- 250 г сушеного інжиру;
- 5 рожевих яблук (750 г) (очищених від шкірки, без серцевини, тонко нарізаних);
- 200 г вершкового масла кімнатної температури;
- 1 чайна ложка ванільної пасти;
- 3 яйця;
- 1,5 склянки борошна;
- 1,5 чайної ложки суміші спецій (кориця, гвоздика тощо);
- йогурт або вершки для подачі.
Як приготувати
Помістіть інжир в термостійку миску. Залийте окропом і витримайте у воді 1 годину для розм’якшення.
Зцідіть воду в каструлю і додайте яблука в цю рідину з-під інжиру.
Доведіть усе до кипіння. Тушкуйте, накривши кришкою, 3-4 хвилини, поки яблуко не стане м’яким, але триматиме форму.
Процідіть над мискою, щоб зібрати рідину. Охолодіть яблука на великій тарілці.
Збийте інжир до стану пюре.
Розігрійте духовку до 180°C або 160°C. Форму діаметром 21 см змастіть маслом і застеліть папером для випічки.
Збийте міксером вершкове масло, інжирне пюре та ваніль у легку і пухку масу. Додайте яйця по одному і перемішайте.
Просійте борошно і спеції, додайте ⅔ склянки рідини з-під інжиру та яблук. Збийте все разом.
Наріжте скибочками яблука і залиште половину для покриття торта.
Викладіть ⅓ тіста в підготовлену форму. Зверху покладіть іншу половину яблук, нарізаних скибочками.
Покрийте залишком тіста. Розкладіть зарезервовані скибочки яблук, щоб прикрасити торт.
Випікайте 1 годину 10 хвилин.
Потримайте пиріг у духовці 5 хвилин.
Подавайте торт теплим з йогуртом або вершками.
Вас також може зацікавити:
Як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 осінніх рецептів
Що приготувати з гарбуза: 4 осінні рецепти
Чому діти обожнюють солодке та ненавидять овочі? Пояснює наука
Цукор: скільки їсти можна та як обмежити солодке у раціоні
Попільничка і губка для посуду: шеф-кухар створює десерти у формі буденних речей
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.