Луганський медуніверситет через агресію РФ переїхав на Рівненщину

— 27 березня 2022, 11:24

Луганський медичний університет, раніше розташований в Рубіжному, через бойові дії переїхав у Рівненську область.

Про це повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Для університету вже знайшли приміщення. Викладацький склад та керівництво закладу знаходиться в Рівному, також влада області почала приймати перших студентів.

"Відкриття вищого навчального закладу на Рівненщині дасть можливість впроваджувати сучасні методи діагностики та лікування на базі практичних закладів охорони здоров'я області.

А також практикувати сучасні досягнення медицини: приймати безпосередню участь в розробці, патентуванні та впровадженні досягнень лікарів області в роботу практичної медицини", – каже Віталій Коваль.

Фото: AndrewLozovyi/Depositphotos

Наразі триває перевезення науково-технічної бази, навчання планують проводити дистанційно, а практичні заняття відбуватимуться на базі медичних університетів Рівненщини.

У Рубіжному, що на Луганщині, зараз тривають бої. За останнім даними, російські окупанти просунулись вглиб населеного пункту, однак українські військові все ще тримаються в місті.

Луганський медуніверситет вже вдруге вимушено передислоковують через агресію РФ, у 2014 році його перевезли з окупованого Луганська до Рубіжного.

Нагадаємо, студенти, які вимушено переїхали до інших міст або в іншу країну, зможуть навчатися онлайн в інших університетах.

Вас також може зацікавити:

Університет в Тайвані пропонує 10 стипендій для студентів та викладачів з України

Україна розірвала всі угоди з Росією в галузі освіти і науки

В Україні спростили ЗНО-2022

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні