У Львові усунули від обов'язків настоятеля церкви, в якій зняли кліп Жадан та Соловій

Альона Павлюк — 3 листопада 2023, 18:14

Отця Михайла Лучківа, настоятеля львівської церкви святого Андрія, в якій гурт "Жадан і Собаки" та Христина Соловій зняли кліп, усунули від виконання обов’язків.

Про це повідомили в Канцелярії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

"2 листопада 2023 року повідомлено, що о. Михайло Микола Лучків ЧСВВ, усунений з уряду пароха парафії св. Андрія [Галицького деканату] у м. Львові (вул. Соборна, 3) з 01.11.2023 у зв'язку зі змінами, що відбулися в Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні", – йдеться у заяві.

Михайло Лучків був парохом церкви святого Андрія з 10 травня 2001 року до 1 листопада 2023 року. Наразі на сайті канцелярії зазначено, що цей "уряд вакантний".

Фото: Василіанський монастир на Ясній горі в Гошеві

У прес-службі Львівської архієпархії УГКЦ "УП. Життя" порадили звернутися за коментарем до отця Йоана Школика, який приймав рішення про усунення. Ми намагалися з ним сконтактувати, однак відповіді не отримали.

Нагадаємо, 20 жовтня вийшов кліп гурту "Жадан і Собаки" та Христини Соловій на спільну пісню "Серце". Представники церкви, у якій знімали відео, попросили виконавців видалити його.

Зокрема, священнослужителі розкритикували кліп за зображення одностатевих стосунків.

27 жовтня повідомлялося про можливу заміну керівництва церкви святого Андрія.

Наступного дня Львівська архієпархія УГКЦ заборонила знімати кліпи у храмах без дозволу архієпископа.

Читайте також: Не Соловій єдиною: Жадан випустив альбом з Карпою на вірші Григорія Сковороди

Реклама:

Головне сьогодні