"Їх вбили двічі": у Дніпрі згорів "меморіал" пам’яті про загиблих від удару РФ. ФОТО

Ірина Бура — 10 грудня 2023, 17:32

У Дніпрі 10 грудня згорів імпровізований "меморіал" пам’яті загиблим від російського ракетного удару по багатоповерхівці на житловому масиві Перемога 14 січня 2023 року.

Внаслідок займання пошкоджена зупинка громадського транспорту, що стала "меморіалом" пам’яті, повідомляють у ГУНП в Дніпропетровській області.

Наразі поліцейські встановлюють свідків події, перевіряють камери відеоспостереження, проводять всі необхідні заходи для встановлення причини пожежі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Внаслідок займання пошкоджена зупинка громадського транспорту, що стала "меморіалом" пам’яті

Триває слідство.

Як розповів "Суспільному" Валерій Кравченко, який живе неподалік зруйнованого ракетою будинку, 14 січня він був на місці трагедії через 15 хвилин після вибуху.

ФОТО: ГУНП в Дніпропетровській області

"Люди, які загинули в цьому будинку, їх вбили двічі. Перший раз, коли прилетіла ракета сюди, і другий раз, коли отак познущалися над памʼяттю людей", – зазначив він.

До "народного меморіалу" на житломасиві Перемога принесли нові іграшки, прапор та квіти.

До "меморіалу" принесли нову іграшку, квіти та прапор України. Фото: Суспільне Дніпро

Нагадаємо, РФ 14 січня влучила у багатоповерхівку в Дніпрі. Удар завдали ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

Внаслідок влучання російської ракети у житловий будинок в Дніпрі загинули 46 людей.

Зокрема, внаслідок теракту загинув заслужений тренер України з боксу Михайло Кореновський.

Рятувальники, які розбирали завали, намагалися почути голоси тих, хто міг вижити під завалами під час "хвилин тиші". Декому таки вдалося. Зокрема, Катерині Зеленській, яка провела під завалами 20 годин. Жінка втратила чоловіка та однорічного сина.

Після трагедії місцеві жителі несли до місця зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки квіти, лампадки, а також іграшки – на знак пам'яті про вбитих Росією дітей.

Тоді у Дніпрі влада оголошувала триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару.

Читайте також: "Мама вижила на шматочку кухні". Історії зі зруйнованого будинку у Дніпрі

Реклама:

Головне сьогодні