Адвокати обвинувачених вкотре перенесли слухання по справі зґвалтування 14-літньої дівчини із Закарпаття

Вікторія Андрєєва — 22 грудня 2023, 18:05

22 грудня відбувалось слухання по справі про зґвалтування 14-річної дівчини із Воловця, але його знову відклали.

Про це повідомила адвокатка Асоціації жінок-юристок України "Юрферм" Марта Змисла.

Вона розповіла, що спершу було слухання одного з клопотань по цій справі – у ньому брали участь 4 адвокати обвинувачених.

Але у певний момент слухання двоє представників заявили, що у них закінчились повноваження. Через це вони не можуть представляти сторону обвинувачення і попросили вийти із зали.

Фото: JanPietruszka/Depositphotos

"Не було вжито жодних заходів, щоб пошукати іншого адвоката, укласти чи переукласти договір, будь-що. Вони знали достовірно, що в них закінчуються повноваження, і прийшли на засідання. Це стратегія для затягування розгляду справи. Потерпіла надалі змушена переживати весь травматичний досвід цього судового процесу, в якому вона постійно перебуває ментально", – зазначає Марта Змисла.

ВІДЕО ДНЯ

Після цього двоє адвокаток, що представляють кривдників, попросили перерву в судді. А після відновлення засідання вони заявили, що шукатимуть ще одного адвоката для захисту інтересів своїх клієнтів, і попросили відкласти судове засідання.

Суд призначив наступне засідання на 8 січня 2024 року.

Нагадаємо, це вже не перше затягування справи після оскарження. Восени сторона обвинувачення кілька разів зривала засідання через клопотання про відвід судді - вимагали навіть відвести суддю, який розглядав відвід свого колеги.

Читайте також: У Києві 51-річного чоловіка судитимуть за зґвалтування, яке призвело до смерті жінки

Реклама:

Головне сьогодні