Тавр, Karaya, Фрост: 12 відомих військових сфотографувалися для благодійного календаря

Олена Барсукова — 23 січня, 19:17

В Україні стартував благодійний фотопроєкт "Лють", у якому взяли участь 12 легендарних військових, зокрема, захисники "Азовсталі" з позивними "Тавр", "Фрост", "Хасан", знаменитий льотчик Karaya та інші.

Фото бійців розмістили у календарі, де кожен з них символізуватиме наступні 12 місяців стійкості та хоробрості 2024-го, повідомили організатори ініціативи – фонд "1991".

Усі кошти з продажу календаря скерують на покупку 500 FPV-дронів для 12 БрСпП "Азов" та 13 БрОП "Хартія".

Замовити календар вартістю 1991 грн і зробити донат можна за посиланням.

Богдан Кротевич, "Тавр". Усі фото: Віталій Юрасов/calendar1991

Участь у календарі взяли начштабу бригади "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр"), військовий льотчик Вадим Ворошилов (Karaya), військовослужбовець спецпідрозділу ГУР "Шаман" Андрій Лімонтов ("Людоїд"), адвокат і розвідник Масі Найєм ("Ганз"), боєць батальйону "Вовки Да Вінчі" Василь Гриценко ("Чучупак"), ветеран "Карпатської Січі" Олександр Будько ("Терен").

Також для календаря сфотографувалися координатор VeteranHub Гліб Стрижко ("Зулу-2"), азовці й захисники Маріуполя Микола Кущ ("Фрост") та Асан Ісенаджиєв ("Хасан"), боєць 14-го полку ЗСУ Дмитро Гержан ("Тритон"), боєць 92-ої ОМБр Євгеній Громадський ("Гром"), а також нардеп і доброволець Роман Костенко ("Гром").

Олександр Будько, "Терен".

"Говорити про війну і про потреби побратимів на фронті – залишається однією з головних задач. Вирішив долучитись до фотопроєкту, бо якщо він допоможе закупити ще 500 дронів, які допоможуть виконувати бойові задачі і захищати їх життя, то чому ні", – сказав "Терен".

Вадим Ворошилов, Karaya.

Частина зйомок відбувалась не лише у Києві, але і на сході, зокрема у Покровську та Краматорську.

Автор фото – Віталій Юрасов, також відомий своїми роботами для ЗСУ, ГУР, СБУ та інших.

Дмитро Гержан, "Тритон".

"Ми не плекаємо надій що 2024 буде простішим, а якраз навпаки, саме тому хочемо бути надійним тилом. Розуміння, що потрібно творити фонд з'явилось після того, як ми втратили двох близьких друзів, які пішли захищати країну від початку повномасштабної. Цей фонд – присвята їм.

Ми задались ціллю завдяки цим календарям зібрати на 500 FPV-дронів і дати суспільству віри і сил на наступні 12 місяців" – каже засновниця фонду "1991" Анастасія Сохацька.

Читайте також: "Письменники на захисті України": як календар популяризує читання та допомагає війську

Реклама:

Головне сьогодні