Книга рекордів Гіннеса позбавила португальського пса Бобі статусу найстарішого у світі

Анастасія Поя — 22 лютого, 16:37
Книга рекордів Гіннеса позбавила португальського пса Бобі статусу найстарішого у світі
Пес Бобі
Фото: Le Terrier Studio

У Португалії мастифа Бобі позбавили статусу найстарішого собаки світу через те, що Книзі рекордів Гіннеса бракує доказі віку тварини.

Як пише The Guardian, Боббі визнали найстарішим собакою в історії в лютому 2023 року. У жовтні, коли йому було 31 рік і 5 місяців, він помер.

Через кілька днів після його смерті ветеринар Денні Чемберс із Королівського коледжу ветеринарних хірургів припустив, що собака не міг прожити три десятиліття.

За його даними та свідченнями інших ветеринарів, світлини Бобі, зроблені в 1999 році, вказували на те, що його лапи були іншого кольору, ніж у собаки, яка померла в Португалії торік.

Пес-ексрекордсмен Бобі
Пес-ексрекордсмен Бобі
Bobi Portugal

Підставою для надання Бобі світового рекорду стали свідчення власника тварини. Генетична експертиза, яку провели собаці, встановила, що Бобі був старим, однак не вказала його точний вік.

"Це еквівалентно тому, якби людина дожила до 200 років, що, попри сучасну медицину, абсолютно неможливо.

Надзвичайні твердження вимагають надзвичайних доказів, а жодних конкретних доказів, які б підтверджували його вік, надано не було", – сказав Чемберс.

Пес Бобі на святкуванні свого 31-річчя
Пес Бобі на святкуванні свого 31-річчя
Bobi Portugal

Нагадаємо, що ставши найстарішим собакою у світі за версією Книги рекордів Гіннеса, Бобі побив майже столітній рекорд, а також став найстарішим відомим псом в історії.

Попереднім рекордсменом був австралійський пес Блуї, який помер у 1939 році у віці 29 років і п'яти місяців.

Пес Бобі з Португалії був чистокровним представником португальських собак-охоронців Рафейро ду Алентежу, середня тривалість життя яких становить 12-14 років.

Його власник Леонель Коста стверджував, що пес народився 11 травня 1992 року, коли йому самому було лише 8 років.

У травні 2023-го сім'я Бобі влаштувала вечірку з нагоди його 31-го дня народження.

Раніше ми повідомляли, що Книга рекордів Гіннеса визначила найстарішу живу кішку у світі – рекордсменкою стала 26-річна Флоссі з Орпінгтона, що на південному сході Лондона.

Реклама:

Головне сьогодні