Нову роботу Бенксі у Лондоні викрали невдовзі після того, як він її показав: відео

Олена Барсукова — 24 грудня 2023, 10:47

У Лондоні двоє невідомих викрали останню роботу вуличного художника Бенксі – зображення дронів на знаку STOP.

Картину викрали невдовзі після того, як митець представив її в соцмережах, повідомляє Reuters та ВВС.

На фото і відео з інтернету видно, як невідомий чоловік відламує знак від стовпа пласкогубцями й тікає з ним на очах у перехожих.

Наступного дня, 23 грудня, у поліції заявили, що одного з чоловіків затримали за підозрою в крадіжці та пошкодженні дорожнього знаку.

Його тримають під вартою.

Читайте також: До роботи Бенксі у Києві домалювали козака з презервативом

Фото: banksy

Лондонська поліція каже, що розслідування триває. Також правоохоронці просять зателефонувати в поліцію тих, хто знає, де зараз знак.

А поки що місцева влада встановила на місці новий дорожній знак, щоб не наражати на небезпеку учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, Бенксі – англійський вуличний художник, який не розкриває своєї особи, та створює графіті на гостросоціальні теми.

Останню роботу, де зображено три військових дрони, підписники Бенксі в Instagram інтерпретували як "заклик до припинення вогню у Секторі Гази", пише ВВС.

Раніше художник створив декілька графіті в містах Київщини, які постраждали від російських окупантів, зокрема, у Бородянці, Ірпені, Гостомелі, Горенці та Києві.

Інцидент із "викраденням" роботи митця також стався і в Україні. Волонтера, який зрізав графіті "Жінка у протигазі" зі стіни у Гостомелі, засудили до трьох років умовно.

Читайте також: Художник, який допомагав зрізати роботу Бенксі: "Все, що я хотів, це врятувати графіті"

Реклама:

Головне сьогодні