Помер собака, у якого підозрювали коронавірус. ФОТО

Катерина Хорощак — 18 березня 2020, 18:01

Собака з Гонконку, у якого діагностували коронавірус і помістили на карантин, помер після того, як його вилікували і повернули додому.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Департамент сільського господарства, рибальства і охорони навколишнього середовища Гонконгу.

У тварини не було супутніх симптомів коронавірусу, проте попередні тести з пероральних, назальних та ректальних зразків показали слабкий позитивний результат

Собаці було 17 років, його порода – Померанський шпіц.

У тварини не було супутніх симптомів коронавірусу, проте попередні тести з пероральних, назальних та ректальних зразків показали слабкий позитивний результат.

Ймовірно, собака заразився від своєї господині, оскільки та теж перехворіла коронавірусом. Її госпіталізували 25 лютого. Тварину помістили на карантин 26-го.

ВІДЕО ДНЯ

Жінка повернулася додому 8 березня.

Тварина – 14-го, а вже 16 березня вона померла.

Остаточну причину смерті лікарі визначити не можуть, оскільки жінка відмовилася дати згоду на проведення розтину собаки.

Відомо, що Померанський шпіц - порода собак-довгожителів. В середньому життя цієї собаки триває від 12 до 15 років. Іноді вони можуть жити і до 18-ти.

"Наразі немає доказів того, що домашні тварини можуть бути заражені вірусом COVID-19 або можуть бути джерелом інфекції для людей", – передають у відомстві.

Коронавіруси – це велика родина вірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія.

Їхнім природним резервуаром є тварини. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються.

Вас також може зацікавити:

Коронавірус може жити в повітрі кілька годин, на поверхнях – декілька днів. Дослідження

Що треба знати про тести на коронавірус: як їх роблять, за яких умов і чи можна зробити самостійно

Чи готові ви до зустрічі з коронавірусом? Пройдіть ТЕСТ

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні