Недоказовий препарат проти COVID-19 будуть виробляти в Україні

Наталiя Бушковська — 15 квітня 2020, 15:47

Фармкомпанія "Дарниця" пройшла державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохін – експериментального препарату, що входить до протоколу лікування COVID-19.

Це діюча речовина препарату "Плаквеніл".

Про це на своїй офіційні сторінці у Facebook пише голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

"Для мене це дуже позитивний сигнал від українського фармацевтичного ринку. Ми можемо забезпечувати українців якісними й ефективними препаратами самостійно – адже маємо майже 150 українських фармацевтичних підприємств.

Та й більше – виробляти якісний продукт на експорт, нарощувати ВВП країни.
Але це згодом, наразі – триває боротьба з COVID-19, і всі зусилля докладаються у цьому напрямку", йдеться у повідомлені.

Також він додає, що багато країн світу заборонили експорт медикаментів, які показали ефективність при боротьбі з коронавірусною інфекцією, і перш за все забезпечують внутрішній попит.

Нагадаємо, що гідроксихлорохін – це експериментальний препарат проти COVID-19.

Це препарати з групи антималярійних ліків.

Його також використовують в лікуванні ревматоїдного артриту та системного червоного вовчака.

Американська академія офтальмології попереджає, що високі дози можуть призводити до ретинопатії (враження сітківки ока). Також є ризики порушення серцевого ритму.

Його ефективність проти коронавірусної хвороби не доведена.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні