Степанов пояснив, чому "Лекхім" став посередником закупівлі вакцин проти COVID-19

Софія Кочмар-Тимошенко  — 20 січня 2021, 10:11

Китайська компанія Sinovac, яка виробляє вакцину CoronaVac проти коронавірусної хвороби, залучила до перемовин з Україною компанію "Лекхім".

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у середу 20 січня.

"Коли Міністерство охорони здоров'я розпочало процес перемовин з виробниками, в тому числі з компанією Sinovac, яка на той час перебувала на певній стадії клінічних досліджень, то ми відразу звернулися тоді до компанії Sinovac.

До речі, ми тоді працювали з двома китайськими компаніями, Sinovac і Sinofarm, до яких ми надавали відповідні звернення.

Але за пропозицією і наполяганням компанії Sinovac до процесу перемовин була залучена компанія, з якою вони співпрацюють давно і мають якісь спільні проекти. Це компанія "Лекхім", – розповів Степанов.

За словами міністра, у відповідь на згоду підписання контракту МОЗ отримали відповідь компанії, що договір можливо укласти тільки через компанію-партнера в Україні.

"Ми отримали відповідь, що вони хотіли б мати цей договір через компанію "Лекхім", яка має безспосередньо займатися постачанням цих вакцин", – сказав очільник МОЗ.

За словами Степанова, МОЗ має усі офіційні підтвердження від компанії-виробника, що вибір компанії "Лекхім" це вибір Sinovac.

Фото: Depositphotos jroballo

Нагадаємо, що група фармацевтичних компаній "Лекхім" уклала угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти COVID-19 з китайським виробником Sinovac Biotech.

Крім того, "Лекхім" планує розпочати виробництво вакцини китайської компанії Sinovac Biotech від COVID-19.

Компанії уклали угоду терміном на 5 років та планують організувати в Україні виробництво основного переліку вакцин.

Вас також може зацікавити:

Степанов обіцяє, що Україні повернуть гроші, якщо вакцина від Sinovac не буде ефективною на 70%

"Пацієнти України": Степанов доручив закупити вакцини від COVID-19 через компанію-посередника

Україна закупить китайську вакцину від Sinovac проти COVID-19, яку ще не протестували до кінця

"Генетична" вакцина проти COVID-19: безпечність, побічні ефекти та чому Україна може її не отримати

Симптоми, наслідки, імунітет, вакцини та інше: що світ знає про COVID-19. Підсумки-2020

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні