Ватикан визнав "морально допустимими" вакцини проти COVID-19 з абортивних матеріалів   

Софія Кочмар-Тимошенко  — 22 грудня 2020, 15:08

Використання вакцин проти COVID-19, які розроблені на основі клітинних ліній, отриманих із абортованих плодів є "морально прийнятним".

Про це йдеться в оприлюдненій 21 грудня "Заувазі щодо моральності використання деяких вакцин анти-COVID-19", приготованій Конгрегацією віровчення.

Раніше деякі члени американської конференції Єпископів опублікували документ в якому йдеться, що "вакцини, розроблені компаніями Pfizer/BioNTech і Moderna, які використовували абортивний матеріал тільки для тестування вакцин є більш прийнятними, аніж вакцини Oxford/AstraZeneca, які використовували абортовані клітини для проектування, розробки, виробництва і тестування"

Фото: MattiaATH depositphotos

Ватикан заявив, що таке використання можливе у випадку, якщо не існує альтернативного доступу до "етично бездоганних" вакцин.

Там додали, що такі вакцини "можуть використовуватися з чистою совістю".

У документі також йдеться про те, що ці зауваги "жодним чином не повинні сприйматися як моральне схвалення використання таких клітин" і що розробники мусять прагнути до створення "етично допустимих вакцин".

Деякі вакцини-кандидати були розроблені з використанням клітин, отриманих із плодів, чиє життя було перервано кілька десятиліть тому. Але у жодній з цих клітин ембріонів немає.

"Всі вакцини, які визнані безпечними і ефективними, можна використовувати з чистою совістю і це не буде означати формальної співучасті в аборті, з якого походять ці клітини, які використали для розробки вакцини", йдеться в документі Конгрегації Віровчення.

Вас також може зацікавити:

У Великій Британії вперше в світі схвалили вакцину від COVID-19

Виробник вакцини від COVID-19 заявив про її 100% ефективність для запобігання важких випадків

Бюджету на 2021 рік не вистачить на вакцинування, доплати та лікування COVID-19 – НСЗУ

Вакцина від COVID-19: місія можлива, але є нюанси

Україна може виготовляти зареєстровану вакцину від COVID-19 – Степанов

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.



Реклама:

Головне сьогодні