Освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з РФ – МОН

— 6 березня 2022, 19:00

Освітні платформи Coursera та EdX заявили про припинення співпраці з Росією.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

"Платформа Coursera призупиняє розміщення всього існуючого контенту російських університетів і партнерів із галузі, а також обмежує доступ до курсів, спеціалізацій і ступенів. Російські організації більше не зможуть реєструватися на платформі та розміщувати нові матеріали", – повідомив Шкарлет.

Натомість тепер Coursera for Campus відкриє безкоштовний доступ для українських закладів вищої освіти та їхніх студентів.

Wavebreakmedia/Depositphotos

Освітня платформа налічує понад 5200 курсів і 2200 проєктів від провідних університетів та партнерів Coursera. Генеральний директор Coursera Джефф Маджіонкалда у своїй заяві про припинення співпраці з Росією повідомив, що освітня платформа "не буде підтримувати фінансову чи репутаційну вигоду російських викладачів чи установ на Coursera, поки ця трагедія (війна Росії проти України – ред.) відбувається, а також не будемо прагнути отримати прибуток від ведення бізнесу в регіоні в умовах цієї гуманітарної кризи".

ВІДЕО ДНЯ

Керівництво освітньої платформи EdX також запровадило санкції та припинило публікацію курсів, які пропонують російські університети.

"Ми негайно видаляємо весь контент курсів ЕdX, який пропонують російські університети – Університет ІТМО, Національний дослідницький ядерний університет МІФЛ, Національний науково-технічний університет МІСіС, Російський університет дружби народів (РУДН) та Уральський федеральний університет", – наголосив головний виконавчий директор освітньої платформи Анант Агарвал.

За словами Сергія Шкарлета, щоб підтримати університети та студентів України, відомство разом з EdX наразі працює над наданням безкоштовного доступу до понад 1600 онлайн-курсів.

Також українські виші отримають безоплатний доступ до програм від провідних світових установ і компаній на EdX Online Campus.

Нагадаємо, естонські виші зупинили співпрацю з РФ і готові допомагати українським студентам.

Вас також може зацікавити:

Українських школярів запрошують на пізнавальні онлайн-зустрічі із вчителями

Як освітянам мають видавати зарплату під час війни? Пояснює освітній омбудсмен

У МОН забороняють примусово відправляти педагогів у відпустку без зарплати

В Україні запускають онлайн-заняття для школярів 1-4 класів: розклад

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні