Діти у США зібрали для України 15 тисяч доларів, створивши рекордно великий "злаковий" прапор

Діана Кречетова — 12 серпня 2022, 18:39

Підлітки у Чикаго, США, створили мозаїку у вигляді блакитно-жовтого прапора, зібравши 15 тисяч доларів для України.

Їхня робота потрапила до Книги рекордів Гіннеса, повідомляє Reuters.

Гігантське зображення українського прапора діти розмістили у серці Чикаго – на підлозі Великого банківського залу Wintrust Financial Corporation. Ініціатори та виконавці – підлітки, які є членами організації "Діти Чикаго, об’єднані за Україну".

Загалом блакитно-жовтий стяг склали із 5000 коробок пластівців, які надала компанія-виробник сухих сніданків Kellogg's: жовті коробки – це Corn Pops, а сині – Rice Krispies.

Мозаїка із зображенням українського прапора увійшла до Книги рекордів Гіннеса. Попередній рекорд мозаїки з пластівців поступився, адже робота складалася із чотирьох тисяч коробок.

"Ми хотіли привернути увагу до України. Тож ми вирішили побити рекорд, маючи на це причини", – розповідає 15-річний Майкл Котчер.

Читайте також: Захистив Київ: 15-річний підліток допоміг ЗСУ знищити колону ворожої техніки

Тепер злакові пластівці передадуть до місцевого продовольчого банку. Натомість донори вже зобов'язалися надати близько 15 тисяч доларів, які діти відправлять на допомогу Україні в умовах повномасштабної війни.

"Це просто чудово, тому що ми допомагаємо глобально та локально", – підсумував Майкл Котчер.

Нагадаємо, діти під час війни долучаються до волонтерства майже на рівні з дорослими: деякі з них грають у шашки, хтось власноруч робить і продає лимонад або співає на вулицях задля того, аби зробити свій внесок у перемогу України.

Читайте також: У Дніпрі 6-річна дівчинка збирає гроші на броніки для ЗСУ, граючи на флейті. ВІДЕО

Реклама:

Головне сьогодні