"На ранній стадії". Метт Деймон розповів, що подумує зняти фільм про Україну

Марія Кабацій — 20 лютого 2023, 16:51

Під час прес-конференції на Берлінському кінофестивалі американський актор та продюсер Метт Деймон розповів, що знаходиться на "ранній стадії" роботи над проектом про Україну.

До Берліну Деймон привіз спродюсований ним та Беном Аффлеком фільм "Поцілунок майбутнього", в якому розповідається про боротьбу громадян Сараєво під час боснійської війни. Світова прем’єра документалки відбулася в секції Berlinale Special, повідомляє Variety.

Відповідаючи на запитання, чи думав він зняти фільм про війну в Україні подібно до Шона Пенна, який привіз на Берлінале фільм "Суперсила", Деймон заявив, що "з жахом спостерігав за тим, що відбувалося там [в Україні – УП.Життя] минулого року". Він також додав, що хоча й не має точних ідей прямо зараз, "не існує жодних сумнівів, що ми це зробимо".

"У мене насправді є дехто, хто досліджує цю тему, але це на ранніх стадіях", – продовжив він, не даючи додаткових подробиць.

Метт Деймон на Берлінале 2023. Фото: Andreas Rentz/Getty Images

Також Деймон додав, що ще не зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським, однак вже "мав можливість зустрітися з його дружиною в Нью-Йорку під час Генеральної асамблеї ООН".

"Я думаю, що зараз про це знімають багато чудових фільмів. Я впевнений, що в майбутньому буде зроблено ще дуже багато", – заявив він.

Раніше на Берлінському кінофестивалі відбулася прем’єра фільму Шона Пенна та Аарона Кауфмана про війну в Україні Superpower ("Суперсила").

73-й Берлінський міжнародний кінофестиваль стартував 16 лютого 2023 року. Цьогоріч він офіційно засудив агресивну війну Росії проти України та підтримав протестувальників проти іранського режиму. Та навіть розфарбував свій офіційний символ – ведмедя – у кольори українського прапора.

На фестивалі покажуть такі українські фільми як "Ти мене любиш?" режисерки Тоні Ноябрьової, "Ми не згаснемо" Аліки Коваленко, короткометражку "Це побачення" Надії Парфан, а також стрічку "Залізні метелики" Романа Любого про розслідування катастрофи МН17, а також документалку "Прокидаючись у тиші" Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі.

Також до програми увійшов документальний фільм "Східний фронт" (Eastern Front) про війну в Україні, знятий російським режисером Віталієм Манським та українським режисером Євгеном Тітаренком.

Читайте також: Місія Шона Пенна – або успіх, або "нам усім п***дець"!

Реклама:

Головне сьогодні