Як продовжити життя сирим продуктам у холодильнику: лайфхаки
Полуниця з цвіллю, гнила морква і черствий хліб, ймовірно, в якийсь момент з'являлися у вашому холодильнику.
HuffPost зібрав поради, які допоможуть продовжити життя вашим продуктам.
Насамперед, потрібно, щоб холодильник і морозильник були достатньо холодними, щоб продукти охолоджувалися до потрібної температури.
У Міністерстві сільського господарства США рекомендують, щоб темперетура у холодильниках була 4,5°C або нижче. В морозильних камерах - 18°C або нижче, щоб запобігти розмноженню бактерій.
Фото: Anna_Om/Depositphotos |
Фрукти, овочі, зелень, гриби і листова зелень
Пам'ятаєте, як ви хотіли приготувати салат, а у холодильнику знайшли вже зів’ялу зелень?
Викладіть її на паперовий рушник у холодильнику, це допоможе зібрати конденсат.
Вологі продукти в'януть і розкладатися набагато швидше.
Змастіть половинки авокадо лимонним соком або оливковою олією
Лимонна кислота і олія захистять авокадо від псування.
Вимийте ягоди з оцтом і водою
Схоже, полуниця, малина і чорниця починають пліснявіти через кілька днів після того, як ми поклали їх у холодильник.
Це можна сповільнити: перед тим, як їх охолодити, з'їжте м'які ягоди.
Решту вимийте в розчині з трьох склянок води і однієї склянки оцту.
Ретельно протріть їх і зберігайте в герметичному контейнері з паперовим рушником знизу і зверху, щоб забрати зайву вологу.
Тримайте яблука подалі від інших фруктів і овочів, а банани разом
Яблука виробляють газоподібний етилен, який прискорює дозрівання інших фруктів, тому тримайте їх подалі і зберігайте в поліетиленовому пакеті в холодильнику.
Щоб банани не потемніли занадто швидко, загорніть їхні хвостики в поліетиленову плівку.
Не тримайте помідори в холодильнику
Замість цього тримайте їх на полиці. Помідори слід зберігати при кімнатній температурі.
Якщо ви охолодите їх, вони втратять смак.
Відріжте верхівку моркви
Перш ніж покласти моркву в холодильник, відріжте її зелену верхівку. Так само можна зробити з буряком.
Зберігайте свіжі гриби в коричневих паперових пакетах
Папір вбере зайву вологу з грибів.
Молочні продукти і яйця
Зберігайте молоко на середній або нижній полиці холодильника, але не в дверцятах
Багато хто тримає молоко і вершки в дверях холодильника, але насправді це найгірше місце для них.
Люди відчиняють і зачиняють холодильники багато разів на день, температура дверок постійно змінюється, а це значить, що молоко і молочні продукти можуть псуватися там набагато швидше.
Загорніть сир в спеціальний папір для сиру, вощений папір або пергамент
Поширена помилка - щільно загорнути сир в поліетиленову плівку або фольгу.
Замість цього загорніть його в пакет для сиру, у вощений або пергаментний папір, а потім покладіть його в відкритий поліетиленовий пакет.
Папір створює бар'єр між сиром і пластиком, в той час як пластик не дає йому висохнути.
Зберігайте яйця в задній частині холодильника
Як і у випадку з молоком, яйця слід зберігати не в дверях холодильника, а в задній частині, де температура найбільш стабільна.
Щоб вони залишалися свіжими довше, ніж зазвичай, на три-п'ять тижнів, добре їх відваріть.
Зберігайте масло в оригінальній упаковці
Якщо ви не використовуєте масло протягом наступних декількох днів після покупки, відразу ж покладіть його в холодильник і зберігайте в оригінальній упаковці після кожного використання.
Його обгортка запобігає псуванню, а також захищиє від ароматів і смаків інших продуктів в холодильнику.
М'ясо, птиця, риба і морепродукти
Зберігайте все м'ясо в морозильній камері, якщо ви не плануєте готувати його протягом декількох днів після покупки
Так воно буде залишатися свіжим протягом декількох місяців.
Морепродукти потрібно зберігати в задній частині холодильника під час розмороження
В задній частині холодильника холодніше, тому ваша риба буде свіжою, коли ви вирішите її приготувати.
Порада: зберігайте всі морепродукти і м'ясо в холодильнику в окремій посудині, щоб соки не потрапили на інші продукти.
Не кладіть невикористане м'ясо або морепродукти назад в оригінальну пластикову упаковку, інакше це може спричинити опік морозильної камери – стан, який виникає, коли заморожена їжа була пошкоджена в результаті дегідратації та окисленням через потрапляння повітря.
Цибуля, часник, цибуля-шалот, імбир
Зберігайте цибулю, часник і цибулю-шалот в темному прохолодному місці
Не зберігайте їх у холодильнику. Сухе середовище, яке добре провітрюється, допоможе зберегти їх свіжими довше.
І зберігайте їх в оригінальній упаковці, особливо якщо в ній є отвори.
Зберігайте імбир в закритому пластиковому пакеті
Переконайтеся, що все повітря в пакеті вийшло назовні.
Свіжий хліб
Накрийте хліб сухим кухонним рушником і зберігайте в паперовому пакеті.
Це дозволяє хлібу дихати, але не висушує його.
Вас також може зацікавити:
Чи правильно ви зберігаєте продукти в холодильнику. Перевірте і пройдіть ТЕСТ
Як уникнути отруєння у спеку: продукти, з якими слід бути надуважними влітку
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.