Підтримай нас, щоб ми без обмежень могли продовжувати роботу – долучайся до Клубу УП!
Підтримай роботу журналістів

Яку їжу можна вважати "здоровою"? У США розробили нові вимоги до маркування харчових продуктів

Віра Шурмакевич — 20 грудня 2024, 14:06
Яку їжу можна вважати здоровою? У США розробили нові вимоги до маркування харчових продуктів
FDA розробило нові вимоги до маркування харчових продуктів
Kerdkanno/Depositphotos

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) оновило стандарти, яким мають відповідати продукти з позначкою "здорові". Це перші значні зміни критеріїв з моменту їх запровадження 30 років тому.

Відтепер до вимог додали обмеження на вміст насичених жирів, натрію та цукру. "Здорові" продукти мають складатися з більшої кількості корисних інгредієнтів, зокрема фруктів, овочів та нежирних молочних продуктів, пише CNN.

Таким чином перелік "здорових" продуктів зазнав змін. Якщо колись до нього відносили білий хліб, пластівці з вмістом цукру та йогурт, то тепер вони не відповідають вимогам.

Натомість "здоровими" продуктами вважають різні горіхи та насіння, лосось, оливкову олію, деякі види арахісового масла та консервовані фрукти та овочі.

"FDA визнає, що захворювання, пов'язані з харчуванням, як-от хвороби серця, рак і діабет, є основною причиною інвалідності у Сполучених Штатах і сприяють тому, що Америка має найнижчу тривалість життя серед великих країн з високим рівнем доходу.

РЕКЛАМА:

Маркування харчових продуктів може бути потужним інструментом для змін", – зазначив Джим Джонс, заступник комісара FDA з питань харчових продуктів для людини.

Управління працює над символом, який можна буде наносити на упаковки, щоб допомогти споживачам ідентифікувати "здорові" продукти. Також фахівці розробляють план маркування харчових продуктів, який буде розміщений на лицьовій стороні упакування на додаток до більш детальних написів на зворотному боці.

Фахівці FDA стверджують, що нові стандарти ґрунтуються на найсучасніших наукових дослідженнях і можуть допомогти споживачам зробити здоровіший вибір продуктів харчування.

Раніше ми розповідали, що голодування може мати погані генетичні наслідки для наступних поколінь – те, чого бракує у вашому раціоні, може також впливати на здоров’я ваших нащадків.

Реклама:

Головне сьогодні

Суспільство
Помер після лікування карієсу: в Тернополі через смерть однорічного хлопчика судитимуть двох лікарів
Суспільство
У 17 років боровся проти окупації, у 19 – пішов до ССО. Історія водолаза і кулеметника "Твікса", який загинув на Курщині
Суспільство
У парку на Київщині побили підлітків: в одного з постраждалих підозрюють струс мозку
Суспільство
У Києві водій таксі облаяв пасажирку та схопив її за лице через зауваження щодо російської мови
Суспільство
На Тернопільщині собака напав на 11-річну дівчинку: вона з численними травмами в лікарні
Суспільство
У Кореї знайшли винуватця наймасштабніших пожеж в історії – він провів ритуал на могилі предків